Alleen de beste oogzorg

Bij ons staat oogzorg voorop

De laatste jaren wordt deskundigheid in de optiekbranche vaak ondergeschikt gemaakt aan prijs. Wij doen daar niet aan mee. Wij onderscheiden ons liever door gedegen vakkennis dan door goedkope praatjes. Die vakkennis vertalen we in oogzorg op het hoogste niveau. Maar we vinden het ook belangrijk om onze kennis te delen.

Online agenda

Direct online uw afspraak inplannen? Dat kan met onze speciale online agenda functie. Klik hieronder om direct een afspraak in te plannen.

Het menselijk oog is in feite een razendknap kijkinstrument. Het is opgebouwd uit een aantal uitgekiende optische componenten. Het hoornvlies en de ooglens zorgen er samen voor dat de wereld waarnaar u kijkt keurig op uw netvlies wordt geprojecteerd. Het netvlies stuurt deze informatie vervolgens via de oogzenuw door naar de hersenen. Daar worden de abstracte gegevens vertaald naar concrete beelden. Daarbij heeft de ooglens de handige eigenschap dat hij zijn sterkte kan aanpassen (ook wel: accommoderen), zonder dat u daar zelf bij na hoeft te denken. Zo kan uw oog van dichtbij tot veraf alles scherp zien.

Lees meer over oogzorg

Bijziendheid (myopie)

Heeft u de neiging om steeds dichter bij de televisie te gaan zitten? Heeft u in de auto moeite met het lezen van de verkeersborden? Knijpt u vaak met uw ogen om scherper te kunnen zien? Dan zou er wel eens sprake kunnen zijn van bijziendheid (ook wel: myopie). Geen ziekte, maar een afwijking van het oog die meestal tussen het 10e en 25e levensjaar ontstaat. Bij myopie wordt het licht te sterk gebroken door de ooglens, met als resultaat dat het beeld vóór het netvlies wordt geprojecteerd in plaats van erop. Dit probleem kan worden verholpen met een bril of lenzen met negatieve (min-) correctie.

Verziendheid (hypermetropie)

Beginnen voorwerpen dichtbij er wazig uit te zien? Krijgt u de neiging uw boek of krant verder van u af te houden en heeft u wel eens last van vermoeide, branderige ogen, concentratieverlies, tranende ogen, overgevoelig voor licht en hoofdpijn? Dan is er een reële kans dat u kampt met verziendheid (ook wel: hypermetropie). Dit schoonheidsfoutje van moeder natuur zorgt ervoor dat voorwerpen achter het netvlies worden afgebeeld in plaats van erop. Op jongere leeftijd is het oog nog in staat deze afwijking zelf te corrigeren. Maar later wordt dat lastiger. Dan is een bril (of lenzen) op de juiste positieve (plus-) sterkte de meest voor de hand liggende oplossing.

Nabijziendheid (presbyopie)

Moet u uw boek steeds verder van u afhouden om de letters nog te kunnen lezen? Heeft u daarbij vaak last van vermoeidheid, hoofdpijn en concentratieverlies? Dan is de oorzaak misschien wel nabijziendheid (ook wel: presbyopie). Presbyopie treedt meestal in rond het 45e levensjaar, als de ooglens niet meer in staat is zijn sterkte aan te passen om dingen op korte afstand scherp te zien. Het is geen ziekte, maar puur een gevolg van het ouder worden. Presbyopie gaat vaak samen met bijziendheid of verziendheid, afwijkingen van het oog waarbij het licht niet op de juiste manier gebroken. Als u nog geen bril draagt, is de beste remedie meestal een leesbril. Bent u al wel brildragend, dan kunnen glazen of contactlenzen met zowel afstand- als nabij correctie (bifocaal of multifocaal) de oplossing zijn.